Mogelijkheden en werkwijze

1. Aanleveren

Als u een schilderij wilt laten maken aan hand van een foto, dan volstaat een hoge kwaliteit foto het beste. Bij realistische schilderijen is vooral de scherpte belangrijk. De foto wordt beoordeeld op bruikbaarheid. Eventueel kan ik een foto maken om zeker te zijn van de juiste kwaliteit.

2. Schetsfase

In de schetsfase wordt de positie op het doek bepaald en geef ik advies over het juiste formaat. De compositie hangt niet alleen af van de ruimte die u heeft, maar ook hoeveel er op het schilderij komt te staan. Is de schets akkoord, dan is een aanbetaling van 15% vereist om de productie te kunnen starten.

3. Levertijd

Afhankelijk van de planning en uw wensen is de levertijd meestal zo'n 4 weken. Toch is 2 weken vaak ook haalbaar! Informeer dus vooraf even wat er mogelijk is.

4. Verloop

Gedurende het schilderproces wordt u middels foto's op de hoogte gehouden van de vorderingen. Zo kunt u op tijd ingrijpen als iets niet naar wens verloopt. Eventueel meerwerk zoals extra wensen of toevoegingen wordt doorberekend.

5. Afwerking

Na het akkoord wordt het schilderij gesigneerd. De achterzijde wordt voorzien van een draadophanging. Tot slot wordt het doek vernist om de verf te beschermen.

6. Bezorgen, verzenden of ophalen

Bezorgen: Bezorgkosten bedragen 18ct/km.
Verzenden: Het schilderij wordt (mits niet te groot) in folie en karton verpakt. De verzendkosten (aangetekend) bedragen ca. 8,- via PostNL.
Ophalen: Zo kunt u het nog even zien voordat het ingepakt wordt.

andere onderwerpen
ANDERE ONDERWERPEN

Meer dan portretten

Naast portretten is het mogelijk om andere schilderijen te laten maken. Van stillevens tot landschappen, van auto's tot gebouwen. Uiteraard kunt u hiervoor een foto of een eigen idee aanleveren in een stijl die u graag ziet, maar u kunt dit ook aan mij overlaten. Houdt u bijvoorbeeld van het surrealisme van Dalí? Of van het abstracte van Karel Appel of Mondriaan? Het is voor mij geen probleem om een soortgelijk werk te maken. Kopiëren doe ik niet, maar geef er graag een eigen draai aan.

bekijk voorbeelden

Abstract of realistisch

De meest voorkomende schilderstijl is realistisch. Dit geldt vooral voor de portretten, zodat deze herkenbaar op het doek staan. Maar u kunt voor iedere stijl bij Portret In Opdracht terecht, zowel voor portretten als voor ander werk.

Muurschilderingen

Een schildering op de muur fleurt iedere kamer op. De babykamer, kinderkamer, je studeerhoekje of slaapkamer? Overal valt wel een toepasselijke muurschildering te bedenken. Het onderwerp maakt niet uit! Muurschilderingen worden vooraf in kleur geschetst, want deze moet wel in één keer goed op de muur komen. Daarnaast bespreken we of de ondergrond geschikt is.

abstract schilderij
schilderij dat buiten kan hangen
SCHILDERIJ VOOR BUITEN

Uniek!

Voor een bijzondere aankleding van uw tuin of balkon is het mogelijk een weerbestendig schilderij te laten maken. De gebruikelijke "foto op canvas" is niet blijvend, omdat deze van een natuurlijk materiaal is gemaakt dat snel gaat rotten. Een foto-afdruk mist daarnaast de tastbaarheid van verf.

Bij Portret In Opdracht is het mogelijk om een echt schilderij te laten maken dat jarenlang buiten kan hangen. De ondergrond, de verfkeuze en de afwerking zijn hierbij heel belangrijk. Op Trespa of compactplaat is dit wel mogelijk, want hier komt geen vocht in en trekt daarom ook niet krom. Uiteindelijk wordt het schilderij voorzien van UV-lak.

Deze techniek is uniek! Na goede ervaringen met eerdere projecten wordt deze techniek voor iedereen beschikbaar.